s
< Home

Smulpaap 2021

Rondje Smulpapen in drie gemeenten en tien horecazaken

 Van donderdag 1 juli t.e.m. zondag 17 oktober 2021
 Balen - Mol - Retie

REGIO – Het is haast niet te geloven maar de horeca trip langs  drie Kempische gemeenten bestaat  al zestien jaar en heeft al vele honderden Smulpapers culinair  laten genieten.

Het is dit jaar niet anders niettegenstaande de horeca –ondernemers  het verre van gemakkelijk   hebben gehad. De eerste in het rijtje, Balen, verwelkomt zelfs vier horecadeelnemers.

De vertrouwde BAKKERIE in de Schoolstraat van deelgemeente Olmen biedt drie bollen van vers bereid schepijs aan en FRITUUR N18  in de Veldstraat, eveneens in Olmen, een friet met koude saus naar keuze. Koffie- en theehuis FIENEKE, Steegsestraat in Balen, serveert koffiedessert. Huisbereid dessertje voor bij de koffie.  Broodjeszaak BREAD TIME , Het Oude Blok in Balen,  laat de keuze uit een broodje kip curry, broodje hesp of broodje kaas.

Mol pakt met twee nieuwe horecazaken uit. Er is eerst PANNENKOEKENHUIS-DANCING HEIDELICHT aan de Eerselseweg 100 in Postel. Uitbater Patrick zet een lucratief aanbod op tafel: een grote bol ijs met chocolade schilfertjes, saus, slagroom en seizoensfruit. Dan  i s er brasserie JULIA’S op resort Zilverstand  aan de Kiezelweg 17 aan de beurt. Hier biedt de gastheer een warme wafel met kriekjes en slagroom aan. Voor de Smulpapers is de toegang gratis bij gebruik van een consumptie  op het terras. De vertrouwde zaak LETO in Achterbos tenslotte komt weer origineel uit de hoek met een fantasierijke zomerbol, gevuld met vanille-ijs en vers fruit.

Retie pakt  ook met drie horecazaken uit. Een  ervan situeert  zich in  Postel ter Heyde aan brug 2  en biedt de onder de naam DA CAPRI   twee bollen ijs of  koffie  met een appeltaartje.

De tweede  in het Retiese rijtje is sportcafé Boesdijkhof waar Benny Van Looy het welbekende Croque uit ’t vuistje aanbiedt. Moor than Koffie  aan de Hulselstraat 16 tenslotte laat de Smulpapers kiezen tussen  een slaatje met perzik en tonijn of het gebak van de dag.

De 16de Smulpaap start op 1 juli tot midden oktober. Een brochure kost 15 euro. Daarin  zijn alle praktische gegevens vermeld.   Ze zijn verkrijgbaar bij de toeristische diensten van de drie gemeenten. 

Info: 014 31 15 51. – fvandenbergh@telenet.be

Contact

Heeft u nog vragen, suggesties of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen:

Jan Van Bogaert
Tel.: 0472 70 91 47
vanbogaert.j@gmail.com

Onze sponsors