s
< Home

Smulpaap Mol-Balen-Dessel-Retie 2020

 1 Juli tot de laatse zondag van oktober
 Mol-Balen-Dessel-Retie

De Smulpaap jubileert met vier nieuwe  horecazaken

Het gaat snel.  Het culinair onderonsje van vier  VVV’S / toeristische diensten  Balen, Dessel, Mol  en Retie , is al aan de vijftiende editie toe.  Dat moet gevierd worden en daar zullen vooral de deelnemers beter van worden.   Zij krijgen een aanbod voorgeschoteld dat nooit gevarieerder was. De horeca-ondernemers hebben allemaal een tandje bij gestoken  om hun culinaire lekkernij zo smaakvol mogelijk te maken.

Bekijk het maar eens goed.

In MOL zijn de drie vertrouwde zaken terug van dienst:  café De Mèt op het Rondplein met 3 bollen ijs  met slagroom en  chocoladesaus, de Kaasboerin in Postel met kipfilet in een krokant jasje met sla en aardappelgarnituur en eetkafee Leto in Achterbos met een aantrekkelijke zomersoes: een soes gevuld met vanille-ijs en  slagroom , vergezeld met vers fruit.
De kaasboerin is tot 31 december tijdens de weekdagen gesloten, op zaterdag en zondag is deze zaak open.

BALEN  zendt ook drie aantrekkelijke horecazaken uit.
Er  is eerst  nieuweling De Bakkerie, Schoolstraat in Olmen. Zij serveren drie bollen schepijs naar keuze (t.w.v 3,90 euro). Er is keuze uit 18 verschillende smaken.
De Waterhoek: Heerlijke kom dagsoep met ovenvers donker brood
N18 Passage: Smos Passage; een broodje van het huis met groenten, spek en hesp (waarde 4,30 euro)

RETIE zet opnieuw de klassiekers in.  Taverne Berkenhof (camping Campinastrand) laat de Smulpapers zelf de keuze uit twee gerechten: een Brusselse wafel met suiker en slagroom of een verrassingsijsje. Moor than Koffie in de Hulselstraat serveert een slaatje met perzik en tonijn en in sportcafé Boesdijkhof  kunnen ze de sporters bekijken met een croque uit ’t vuistje.

DESSEL tenslotte levert ook drie horecazaken waarvan twee nieuwkomers.  Café-Bistro-B&B Den Akker in de Akkerstraat biedt een ijscoupe met zelfgemaakte advocaat aan.  Nieuweling  De Witte Haas in Groesgoor serveert een pittig eitje met brood naar keuze en de tweede nieuweling taverne-Hongaars restaurant Monarchia, Bergenstraat,   laat de sfeer van dat land proeven met echte Hongaarse Goulashsoep.   

De vijftiende Smulpaap begint op woensdag 1 juli en eindigt de laatste zondag van oktober.

Een deelname brochure kost 14 euro en is verkrijgbaar bij de toeristische diensten in de vier gemeenten, bij de deelnemende horecazaken en in Huyze Colibrant , abdijlaan 16 Postel.

Contact

Heeft u nog vragen, suggesties of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen:

Frans Vandenbergh
Martelarenstraat 35
2400 Mol
Tel.: 014/31 15 51
fvandenbergh@telenet.be